Někdo vás trápí na Twitteru? Zde je návod, jak je zablokovat

Twitter je jednou z nejpopulárnějších platforem sociálních médií, kde se miliony uživatelů účastní rozhovorů týkajících se zábavy, politiky, životního prostředí a všeho, co obklopuje jejich životy.




Ale být tak masivní platformou přichází s vlastními výzvami a Twitter se snaží bojovat jeho bitva proti kybernetickým šikanům a trolům.



Pokud čelíte kyberšikaně nebo trollu na Twitteru, nebo chcete zablokovat, aby se některý uživatel zobrazoval ve vašem zdroji nebo se vás pokoušel kontaktovat, existuje snadná oprava.

Přečtěte si také: Brzy se dostanete k sledování 24/7 televizního vysílání na Twitteru.

Než začneme, je důležité, abyste věděli, co se stane, když zablokujete uživatele na Twitteru.

  • Jakmile zablokujete účet, tento uživatel vás nebude moci sledovat a nebudete je moci sledovat.
  • Nebudou moci zobrazit vaše tweety, když se přihlásíte na Twitteru, zobrazí váš seznam sledujících nebo sledujících, líbí se jim a nebudou hledat vaše tweety ve vyhledávání.
  • Nebudou moci přidat váš účet do svých seznamů, označit vás na fotce, posílat vám přímé zprávy
  • Pokud zablokujete účet, který právě sledujete, bude po zablokování automaticky zrušen.
  • V případě, že se rozhodnete účet odblokovat, budete muset uživatele znovu sledovat.
  • Když uživatele zablokujete, nebude o něm informován, ale pokud navštíví váš profil, uvidí, že je zablokován.
  • Blokovaní uživatelé vás nebudou moci zmínit a nebudete upozorněni, pokud vás někdo jiný, kterého nedodržíte, v blokovaném profilu zmíní v tweetu.
  • Pokud vás však účet, který sledujete, zmíní v tweetu blokovaného uživatele, budete upozorněni.

Podle Twitteru„Pokud účet, který jste zablokovali, není přihlášen nebo přistupuje k obsahu Twitteru prostřednictvím třetí strany, může se jim zobrazit vaše veřejné tweety.“





Jak zablokovat někoho na Twitteru na webu?

Existují dva způsoby, jak někoho zablokovat. Buď to lze provést pomocí Tweetu, který rozeslali, nebo přechodem do jejich profilu.

Pokud vidíte tweet z profilu, který chcete zablokovat, stiskněte na tweetu nabídku „tři tečky“ a v rozevírací nabídce vyberte možnost „Blokovat“.

V opačném případě můžete na Twitteru také navštívit stránku s profilem příslušného uživatele, kliknout na ikonu „ozubeného kola“ a z nabídky vybrat „Blokovat“.

Potvrďte kliknutím na „Blokovat“.

To samé můžete udělat pomocí tweetu od uživatele. Klikněte na „šipku dolů“ v pravém horním rohu jejich tweetu a z rozbalovací nabídky vyberte „Block @username“.





Jak zablokovat někoho na Twitteru v Androidu?

Podobně jako blokování na webu lze i zde blokovat také dvěma způsoby - buď z tweetu nebo ze stránky profilu uživatele.

Pokud v profilu vidíte tweet, klepněte na ikonu „šipka dolů“ umístěná v horní části tweetu, klepněte na „Blokovat“ a potvrďte opětovným výběrem „Blokovat“.

Můžete také navštívit profil uživatele, kterého chcete zablokovat, klepněte na nabídku „tři tečky“, klepněte na „Blokovat“ a potvrďte opětovným výběrem „Blokovat“.





Jak zablokovat někoho na Twitteru na iOS?

Blokování někoho na Twitteru z vašeho zařízení se systémem iOS je podobné blokování prostřednictvím systému Android.

Blokování z tweetu se provádí pomocí ikony „šipka dolů“, zatímco blokování z profilu uživatele se provádí přístupem do nabídky „Gear“ (stejné jako nabídka se třemi tečkami v systému Android) a výběrem a potvrzením „Blokovat“.





Jak odblokovat někoho na Twitteru?

V případě, že jste účet omylem zablokovali, existuje snadný způsob, jak uživatele odblokovat a sledovat jej zpět.

Přečtěte si také: Zde je návod, jak zabezpečit účet Twitter pomocí aplikace Google Authenticator.

Po zablokování účtu se při každé návštěvě zobrazí zpráva „Uživatelské jméno je zablokováno“ a na jeho profilu karta „Blokováno“.

Chcete-li odblokovat, jednoduše klepněte na kartu Blokované a vyberte pro web a iOS možnost Odblokovat a pro Android Ano.