Jak používat, povolit nebo zakázat historii polohy Google




Až budete příště vyzváni, abyste prokázali své alibi, nespoléhejte se na svou paměť ani se nezaváhejte. Stačí otevřít Google Location History a voila, to ví, kde jste byli v té přesné době! To by však nemělo nikoho překvapovat. Dokud je GPS vašeho telefonu zapnuté, aplikace, které k němu mají přístup, znají vaši polohu. Ale vědět, že je to jedna věc, vidět to je další. Pojďme se ponořit do historie polohy Google, jejích funkcí a toho, jak ji povolit nebo zakázat.

Historie polohy Google byla spuštěna pomocí Latitude, ale tehdy jsme o tom málo věděli. Ale teď, i když Latitude se stala minulostí, historie polohy stále zůstává. Pokud máte zařízení Android a při konfiguraci smartphonu, pokud jste se rozhodli sdílet údaje o poloze, jste pro službu.



Pokud uživatelé systému iOS nainstalovali aplikaci Vyhledávání Google a potvrdili sdílení polohy, jsou v systému. Kromě toho služby určování polohy v telefonu, které zahrnují GPS a A-GPS měl by být vždy aktivní, aby mohl sledovat vaši polohu.

Nyní mohou uživatelé, kteří sdílejí svá data o poloze s Googlem, hned otevřít Hlavní panel historie polohy v jejich prohlížeči. Na této stránce uvidíte ve spodní části obrazovky malou mapu s několika červenými tečkami a čarami s časovou osou. Tečky a čáry ve vaší poloze byly sledovány zařízením Android.

Kliknutím na časovou osu uvidíte, kde jste přesně byli v daném čase. Časový rámec můžete vybrat z kalendáře vlevo.





Povolení historie polohy

Pro uživatele, kteří na hlavním panelu historie nevidí nic a vše, co vidíte, je zpráva „Nemáte žádnou historii polohy“, Musíte nejprve povolit nastavení ve smartphonu. Otevřete na svém zařízení Android Nastavení Google a přejděte na Nastavení polohy. Zde zaškrtněte možnost Přístup k umístění a dál Hlášení polohy a historie na. Uživatelé iOS najdou tato nastavení pod Aplikace Vyhledávání Google—> Nastavení—> Soukromí.

Jakmile povolíte nastavení hlášení polohy, dejte Googlu několik dní na shromáždění údajů o vaší poloze. Po několika dnech budete moci sledovat své polohy na hlavním panelu Google.





Odstranění historie polohy

Pokud chcete z historie sledování smazat konkrétní místo (dobře… neposuzuji), můžete to udělat z ovládacího panelu sledování. Chcete-li odstranit konkrétní místo na mapě, jednoduše na něj klikněte a vyberte možnost Smazat z historie. Chcete-li smazat celý den, Smazat historii od tohoto dne možnost vlevo. Můžete také vybrat možnost Smazat celou historii pokud chcete vyčistit břidlici. Jakmile historii polohy odstraníte, může to trvat až 24 hodin.





Zakázat historii polohy

Pokud jste někdo, kdo není spokojený s tím, že Google shromažďuje vaše osobní údaje a chcete je vypnout, můžete tak učinit vypnutím možnosti v Nastavení Google na svém zařízení. Pokud jste v počítači, otevřete řídicí panel Historie polohy a klikněte na ikonu Nastavení historie knoflík. Zde jednoduše vypněte možnost a uložte nová nastavení.





Závěr

Takže to bylo téměř vše, co se mělo o historii polohy Google vědět. Pokud souhlasíte s používáním nebo úplným deaktivováním, je zcela na vás. Nechal jsem to povoleno. Jak jsem řekl na začátku, všichni musíme občas dokázat své alibi a myslím si, že je to perfektní způsob, jak se ospravedlnit, pokud jste se v takové situaci někdy chytili. Myšlenky?