Jak skrýt rychlý přístup na Disk Google

Rychlý přístup na Disku Google je vynikající funkce, která zobrazuje odkazy na potenciálně užitečné soubory. To však zabírá obrovské množství nemovitostí na obrazovce. Není vtip, když máte téměř třetinu obrazovky pokryta.




Jo, zkusil jsi to přepnutí do zobrazení mřížky. To však nezmění tyto obrovské miniatury v oblasti rychlého přístupu o kousek. Jak nemyslící na Google!

A ani si nemyslete na různé problémy související s ochranou soukromí. Vzpomeňte si na poslední čas, kdy jste rychle prošli dolů pro případ někdo si všiml, co jste dělali?



Je to nepříjemné, bez ohledu na to, jak se na to díváte. Naštěstí Google byl dostatečně ohleduplný, aby nám poskytl možnost skrýt oblast Rychlého přístupu před zobrazením.

Začněme tedy.

Přečtěte si také: Příručka pro sdílení souborů Google: Odpovědi na všechny časté dotazy



Na ploše

Pokud jste přemýšleli, skrytí Rychlého přístupu na jedné ploše také odstraní tuto plochu z jakékoli jiné plochy, kterou používáte k přihlášení na Disk Google.

Bohužel se změny nesynchronizují napříč mobilními aplikacemi. Pokud tedy chcete odebrat Rychlý přístup v systému Android nebo iOS, musíte to udělat samostatně. Přeskočte na další sekci a dozvíte se, jak na to.

Krok 1: Spusťte Disk Google - v prohlížeči Chrome nebo jiném prohlížeči nezáleží - a klikněte na ikonu Nastavení ve tvaru ozubeného kola. Z rozbalovací nabídky vyberte Nastavení.

Krok 2: V rozbalovacím okně Nastavení zrušte zaškrtnutí políčka Návrhy. Ukončete klepnutím na Hotovo.

Krok 3: Nečekejte, že oblast rychlého přístupu zatím zmizí. Aktualizujte Disk Google nebo spíše webový prohlížeč.

Voila! Je to pryč. Celý váš disk by se nyní měl cítit méně zaplněný a už se nemusíte starat o přístup na Disk Google před někým jiným.

Pokud chcete Rychlý přístup povolit kdykoli později, prostudujte kroky znovu.

Změny se synchronizují okamžitě, takže byste při práci na Disku Google pomocí jiného webového prohlížeče nebo stolního počítače neměli vidět oblast Rychlého přístupu. Totéž platí pro přístup pomocí prohlížeče v mobilu.

Přečtěte si také: Jak odstranit konce stránek a vytvořit souvislé stránky v Dokumentech Google



Na mobilu

Aplikace Disk Google pro systémy iOS a Android má podobnou oblast rychlého přístupu a obrovské miniatury se na menší obrazovce ještě zhoršují. Je čas jej odstranit ASAP.

Naštěstí je jeho odstranění na mobilech stejně snadné jako na ploše. Postupy se u systémů iOS a Android mírně liší.

iOS

Krok 1: Spusťte aplikaci Disk Google a klepněte na ikonu Seznam vedle položky Můj disk.

Krok 2: Nyní klepněte na ikonu Nastavení ve tvaru ozubeného kola.

Krok 3: Měla by se zobrazit možnost označená Rychlý přístup. Klepněte na něj.

Krok 4: Klepnutím na posuvník vedle možnosti Povolit rychlý přístup tuto možnost vypněte. Jakmile to uděláte, ukončete Nastavení.

Nyní byste měli vidět oblast Rychlého přístupu skrytou. Není třeba aktualizovat disk jako v případě notebooku.

Poznámka: Pokud stále vidíte oblast Rychlého přístupu, zavřete Disk Google a znovu jej otevřete. To by mělo problém vyřešit.

Android

Krok 1: V aplikaci Disk Google klepněte na ikonu Seznam vedle položky Můj disk. Přejděte dolů v nabídce a klepněte na Nastavení.

Krok 2: V části Návrhy vypněte možnost Povolit rychlý přístup.

Ukončete nabídku. Oblast Rychlý přístup by měla být skrytá. Pokud ji chcete znovu povolit, postupujte podle stejných kroků.

Přečtěte si také: Kompletní zálohování a obnovení systému Android: Jediný průvodce, který potřebujete



Ztrácíš něco?

Rychlý přístup poskytuje určitou míru pohodlí, zejména při řešení velkého množství souvisejících souborů. Obvykle jsem zjistil, že to přináší něco, co jsem plánoval otevřít brzy, což je úžasné. Nebudou popřít, že je to docela pěkná funkce, kterou občas mají.

Pokud však nechcete pracovat s více soubory, nenajdete rychlý přístup, který by byl k ničemu. Zabere to cennou nemovitost na obrazovce a nikdy nevíte, co se tam objeví. Opravdu nepříjemné jej otevřít ve veřejném prostoru.

Na konci dne to záleží jak hodláte používat Disk Google. A není to tak, jako byste mohli funkci snadno znovu aktivovat.

Jaké jsou vaše myšlenky ohledně rychlého přístupu? Dejte nám vědět v komentářích.