Jak povolit nebo zakázat přihlášení Ctrl + Alt + Del v systému Windows Vista

V některých starších verzích Windows existovala možnost stisknout Ctrl + Alt + Del, než se přihlásíte k uživatelskému jménu a heslu. Tato volba má poskytnout další úroveň zabezpečení a zabránit škodlivým programům v přístupu do systému.




Ve Windows Vista však tato možnost není ve výchozím nastavení aktivována. V některých verzích systému Windows 7, jako je verze Ultimate, může být ve výchozím nastavení jednou povolena. V každém případě není ruční povolení této možnosti obtížné, pokud vám při přihlášení do počítače nebude vadit další krok.

Tato příručka vám řekne, jak povolit nebo zakázat tuto možnost v systému Windows Vista a Windows 7.



Klikněte na tlačítko Start . Nyní zadejte „netplwiz“Do poskytnutého vyhledávacího pole. Klikněte na výsledek vyhledávání.

Otevře se nastavení uživatelského účtu. Otevři Pokročilé tab. V poli Zabezpečené přihlašovací políčko zaškrtněte políčko „Požadovat, aby uživatelé stiskli Ctrl + Alt + Delete“. Klikněte na Použít a poté na OK. A je to. Jsi hotov.

Pokud je tato funkce povolena a je pro vás nepříjemné zasáhnout Ctrl + Alt + Del pokaždé, když se přihlašujete, můžete ji zakázat zrušením zaškrtnutí stejného políčka.

Po restartování počítače budete vyzváni k zadání tlačítka „Ctrl + Alt + Del“ pro přihlášení. Podle toho, co říká Microsoft, by měl být váš počítač nyní bezpečnější.