Jak odstranit fotografie z Fotek Google, ale ne z iCloud

cloudové služby by nám měl usnadnit život. Bohužel to však občas nedokážou. Důvodem byla jejich protichůdná povaha. Předpokládám, že musíte mít na svém iPhone a iPadu nainstalovanou aplikaci Fotky Google a všechny vaše fotografie byly synchronizovány se servery Google. Nyní byste tedy mohli chtít odebrat fotky z Fotek Google, aniž byste je odstranili z iCloud.




Nedělejte si starosti. V tom vám pomůžeme. V současné době, když se pokoušíte smazat fotografii z aplikace Fotky Google, musíte být překvapeni, když zjistíte, že se fotka odstraní z iPhone a případně iCloud. Že jo? Vše, co chcete udělat, je odstranit všechny obrázky z Fotek Google, nikoli však z iCloud. Jinými slovy, chcete odpojit Fotky Google a iCloud.

Podívejme se, jak na to, když nejprve pochopíme fungování těchto dvou služeb.







Jak fungují Fotky Google a iCloud

Pojďme nejprve mluvit o aplikacích. Aplikace iCloud Photos používá k práci aplikaci Fotky Apple. Fotky Google představují rozšíření služby založené na aplikaci. Fotografie Apple i Fotky Google fungují jako médium k zobrazování fotografií v telefonu. Vzít jako normální aplikace galerie. Zatímco Apple Photos přichází předinstalovaný na iPhone a iPad, je možné stáhnout Google Photos z App Store.

Oba fungují jako služba úložiště pro vaše fotografie. To znamená, že vám umožní ukládat fotografie v cloudu. Zatímco Apple Photos používá službu iCloud, Google Photos je ukládá do cloudu Google, který se liší od iCloud společnosti Apple.

Ukládání nebo zálohování fotografií do cloudu je sekundární funkce, která je na začátku deaktivována. Můžete použít jednu ze služeb nebo obě současně. Můžete dokonce zakázat zálohování pro obě služby. Místo toho je použijte pouze jako aplikace galerie. Další informace o rozdíly mezi Fotky Google a Fotografie iCloud.

Jakmile to však povolíte, tyto služby fungují různými způsoby. Fotky Google odeberou fotografii z vašeho telefonu a uloží jej do cloudu Google. Fotografie je nyní na dvou místech - váš telefon a cloud Google. Chcete-li v telefonu ušetřit místo, můžete jej z telefonu odebrat pomocí funkce Uvolnit místo, kterou poskytují Fotky Google. Tímto způsobem zůstane fotografie pouze v cloudu. Podívejte se na našeho podrobného průvodce Fotkami Google co se stane s využitím volného prostoru.

Zvažte cloud jako centrální databázi. Z této databáze můžete přistupovat k fotografiím na jakémkoli zařízení pomocí svého účtu Google. Můžete si je prohlédnout na webu, Android a iPhone. V mobilních telefonech stačí stáhnout aplikaci Fotky Google a přihlásit se k účtu Google. Poté budete moci prohlížet všechny fotografie bez povolení jakéhokoli nastavení (např. Zálohování a synchronizace) nebo stahování. Fotografie se automaticky zobrazí v telefonu. Ale nezabírají v telefonu žádné úložiště tak, jak jsou uložené v cloudu. Prohlížíte je přímo z cloudu.

Nyní, pokud jde o iCloud, pořídí také fotografii a uloží ji do svého cloudu. I když existuje také centrální databáze, stejná kopie je uložena na vašem iPhone a dalších připojených zařízeních Apple, pokud existují. V zásadě jsou fotografie v cloudu a váš iPhone stejné. Takže ano, zabírá také úložiště telefonu.

Apple však nabízí funkci známou jako Optimalizace úložiště pro iPhone funkce pro úsporu místa. Po jeho povolení se v databázi uchovávají originální fotografie ve vysoké kvalitě, zatímco váš telefon ukládá a zobrazuje menší, optimalizovanou verzi stejné fotografie. Stručně řečeno, existuje pouze jedna kopie fotografie. Pokud ji odstraníte z jakéhokoli zařízení, bude odstraněna ze všech připojených účtů iCloud.

Také na Guiding Tech
Kdo vidí moje fotky Google
Přečtěte si více




Co je problém?

Když se někdo pokusí smazat fotografii z aplikace Fotky Google na iPhone, je ohromen, když vidí, že byla odstraněna ze zařízení a iCloud. I když osoba použije možnost Uvolnit úložiště ve Fotkách Google, odstraní fotografie z iCloud. Musíte se ptát, proč se to stane, když jsou obě služby odlišné a uvolnění úložiště má odstranit pouze kopii zařízení.

Pro začátek zastavte proklínání Google. Není to jejich chyba. Fotky Google nemají s iCloudem nic společného. Neví ani, že iCloud existuje.

Když odstraníte fotografii z aplikace Fotky Google (nebo použijete Uvolnit úložiště), odstraní se kopie zařízení. Jak je však vysvětleno výše, iCloud ukládá stejnou kopii fotografie do vašeho iPhone a do cloudu. Když tedy odstraníte kopii zařízení pomocí aplikace Fotky Google (nebo dokonce Apple Photos), bude odstraněna i ze serveru iCloud. Stane se to takto:

Stručně řečeno, Fotky Google se na vaše fotografie iCloud neklouzají, fotografie jsou pouze na vašem iPhonu a to je způsob, jakým k nim má Fotky Google přístup.





Odstraňte fotografie z Fotek Google bez jejich odstranění z iCloud

Nyní se dostáváme k hlavní otázce - jak odpojit Fotky Google a iCloud. Odpověď je jednoduchá - jsou již odpojené a oddělené. Pokud však chcete fotografie smazat pouze z Fotek Google, existují dvě metody.

Metoda 1: Použijte web Google Photos

Nejjednodušší a nejjednodušší způsob je použití webu Fotky Google. Na svém iPhonu nemusíte dělat nic. Takže, otevřete photos.google.com v prohlížeči počítače a přihlaste se pomocí účtu Google. Poté umístěte kurzor myši na fotografii, kterou chcete vybrat. Uvidíte ikonu výběru. Klikněte na to. Chcete-li vybrat více položek, stiskněte klávesu Shift a vyberte další fotografie.

Po provedení výběru se v pravém horním rohu zobrazí ikona odstranění. Klikněte na to.

Poznámka: Fotografie budou odstraněny z aplikace Fotky Google na vašem iPhone, ale zůstanou na iCloud.

Pokud přemýšlíte o tom, jakou roli zde bude hrát nastavení Zálohování a synchronizace Fotek Google, zde je odpověď.

Případ 1: Zálohování a synchronizace povoleno

Pokud odstraníte fotografie z webu Fotky Google, když je v aplikaci Fotky Google na vašem iPhone povoleno zálohování a synchronizace, všimnete si, že se tyto obrázky znovu objeví v aplikaci Fotky Google. Důvodem, proč je aplikace Fotky Google, je aplikace galerie a protože je k dispozici na vašem zařízení, zobrazí se.

Google je však automaticky neukládá. To znamená, že nebudou na webu Fotky Google viditelné. Uvidíte čeká na zálohu symbol na nich na vašem iPhone.

Případ 2: Zálohování a synchronizace zakázáno

Pokud je zakázána, nebudou se fotografie znovu zobrazovat v aplikaci Fotky Google. Zůstanou však na vašem iPhone a lze k nim přistupovat prostřednictvím aplikace Apple Photos.

Také na Guiding Tech
#gtexplains
Kliknutím sem zobrazíte naši stránku s články o gtexplainech

Metoda 2: Odinstalovat Fotky Google

Pokud nechcete vůbec používat aplikaci Fotky Google, měli byste ji odinstalovat ze svého iPhone. Odinstalace aplikace neodstraní z iPhonu žádnou fotografii. I když jsou fotografie uloženy ve Fotkách Google, zůstanou v cloudu. Můžete si je prohlédnout na photos.google.com.

Pokud je vaše úložiště Google plné, nebo nechcete, aby vaše fotky byly na serverech Google, otevřete webovou stránku Fotky Google a odtud fotky odstraňte.





Co byste neměli dělat

V případě, že vás zajímá, co se stane, když deaktivujete iCloud nebo vypnete zálohování a synchronizaci a poté odstraníte fotografie z Fotek Google, zde je vaše odpověď.

Případ 1: Vypněte iCloud

jestli ty vypněte iCloud před odstraněním fotografií z Fotek Google na iPhone bude fotografie odstraněna ze zařízení a Fotek Google. Zůstane to na iCloud. Pokud však na stejném telefonu opět povolíte iCloud, bude z něj také odstraněna fotografie.

Případ 2: Zakažte zálohování a synchronizaci ve Fotkách Google

Zakázání zálohování a synchronizace nebude mít žádný vliv na vaše fotografie iCloud, protože je to pouze nastavení pro povolení nebo zakázání služby zálohování ve Fotkách Google. Pokud ji zakážete a poté odstraníte fotografie z aplikace Fotky Google ve vašem iPhone, budou odstraněny z iPhone, protože technicky odstraňujete kopii zařízení iPhone. A jakmile je odstraněna, kopie iCloud se automaticky odstraní.





Obnovte fotografie

V případě, že omylem smažete některé fotografie, můžete je obnovit ve složce Bin (nebo Trash) ve Fotkách Google - na webových i mobilních aplikacích. Za tímto účelem klepněte na ikonu tří pruhů v levém horním rohu Fotek Google a vyberte Bin.

Poznámka: Položky zůstanou v koši pouze po dobu 60 dní, po které budou trvale smazány.

Měli byste také zkontrolovat složku Nedávno smazané v aplikaci Apple Photos a Fotografie iCloud na webu. V iPhone přejděte do alba. Přejděte dolů a klikněte na Nedávno smazané.

Také na Guiding Tech
Jak přenést fotografie z Fotek Google do iCloud
Přečtěte si více




Buď opatrný

Abych to shrnul, neodstraňujte fotografie přímo z vašeho iPhone. Fotografie můžete odebrat pomocí webu Fotky Google. Doporučujeme nejprve odstranit několik fotek. Poté je po nějaké době zkontrolujte v iCloudu. Pokud fotografie zůstanou, můžete pokračovat a smazat je hromadně.

Další: Už nechcete používat Fotky Google? Jak odstranit svůj účet z Fotek Google.