Jak vymazat historii vyhledávání a sledování YouTube na iPhone

Kdykoli provedete dotaz nebo sledujete video pomocí YouTube na iPhone, vaše aktivita se zaznamená. I když to přináší různé výhody, jako jsou lepší návrhy vyhledávání a doporučení ohledně videa, nemůžete ignorovat důsledky pro soukromí.




Často skončíte hledáním nebo sledováním něčeho osobního nebo trapného. Tyto vyhledávací dotazy a videa se nejen neustále objevují, ale mohou také ovlivnit vaše doporučení s ještě více souvisejícími videi.

YouTube uznává, že se jedná o problém, což znamená, že existuje několik způsobů, jak smazat historii vyhledávání a sledování. Existuje také několik způsobů, jak zastavit aplikaci YouTube v zaznamenávání vaší aktivity na iPhone.



Také na Guiding Tech
5 alternativ YouTube, které musíte vyzkoušet
Přečtěte si více




Vymažte jednotlivé aktivity vyhledávání a sledování

Pokud máte několik nepříjemných vyhledávacích dotazů nebo videí, která nechcete, aby ostatní viděli, aplikace YouTube vám je umožní snadno odstranit.

Chcete-li smazat zaznamenaný vyhledávací dotaz, začněte klepnutím na ikonu vyhledávání v aplikaci YouTube. Vaše nejnovější dotazy se zobrazí okamžitě. Symbol ve tvaru hodin vedle předchozích vyhledávání vám pomůže odlišit je od běžných návrhů.

Spropitné: Pokud hledaný dotaz neexistuje, začněte psát související klíčové slovo a mělo by se zobrazit.

Pro odstranění problematického dotazu jednoduše přejeďte prstem doleva a potom klepněte na Odstranit.

Opakujte všechny ostatní vyhledávací dotazy, které chcete odstranit. Nezapomeňte, že pokud máte více dotazů obsahujících stejná klíčová slova, je třeba je všechny odstranit, abyste přestali dostávat doporučení týkající se souvisejících videí.

Chcete-li odebrat dříve sledovaná videa, otevřete kartu Knihovna a potom klepněte na Historie. Dále klepněte na ikonu se třemi tečkami vedle videa, které chcete odebrat. V rozbalovací nabídce, která se zobrazí, klepněte na Odstranit z historie sledování.

Nezapomeňte, že můžete také použít nabídku vyhledávání v horní části obrazovky Historie a rychle odfiltrovat konkrétní videa pomocí klíčových slov.





Zcela smazat historii vyhledávání a sledování

Pokud je příliš mnoho nechtěných položek, které lze jednotlivě smazat, zvažte odstranění historie vyhledávání a sledování. To však také bude znamenat, že nebudete dostávat doporučení, dokud svou historii YouTube znovu neobnovíte znovu od nuly. Pamatuj si to.

Začněte klepnutím na ikonu svého profilu na kartách Domů, Trendy, Předplatné nebo Doručená pošta. Na následující obrazovce klepněte na Nastavení. Dále přejděte dolů do sekce označené Historie a ochrana osobních údajů a poté pomocí možností Vymazat historii sledování a Vymazat historii vyhledávání odeberte historii svých hodinek a historie vyhledávání.

Pokud vás ztrácí všechna doporučení, může být lepší volbou další metoda.





Správa historie prostřednictvím účtu Google

Představte si scénář, ve kterém budete muset odstranit více vyhledávání nebo sledovat položky. Nechcete však ztratit na doporučeních od ostatních aktivit úplným smazáním obou dějin. Pokud jste připraveni strávit několik minut, můžete tak učinit.

Na obrazovce Nastavení aplikace YouTube přejděte dolů do části Historie a ochrana soukromí a klepněte na Spravovat veškerou aktivitu. Budete přesměrováni na Obrazovka Moje aktivita vašeho účtu Google pro YouTube. Pak je to otázka použití klíčových slov k filtrování položek.

Po filtraci můžete odstranit všechny výsledky najednou. Chcete-li to provést, klepněte na ikonu se třemi tečkami vedle vyhledávacího panelu a potom klepněte na Odstranit výsledky.

Nebo můžete odstranit položky hledání a sledování podle relace - klepněte na ikonu tří teček vedle každé relace a potom klepněte na Odstranit.

I když můžete jasně rozlišit mezi aktivitou vyhledávání a sledováním, můžete je jednotlivě odstranit, protože zdroj aktivity hromadí vše podle relace.

Také na Guiding Tech
#Soukromí
Kliknutím sem zobrazíte naši stránku s články o ochraně osobních údajů



Pozastavte historii vyhledávání a sledování

Nyní, když jste udělali těžkou práci, můžete příště problémy vynechat tím, že pozastavíte vyhledávání nebo sledujete historii, kdykoli chcete, aby YouTube nezaznamenával vaši aktivitu.

Začněte tím, že navštívíte panel Nastavení YouTube. V části Historie a ochrana osobních údajů podle potřeby zapněte přepínače vedle položky Pozastavit historii vyhledávání nebo Pozastavit historii sledování.

Stále budete dostávat doporučení na základě vaší minulé aktivity bez ohledu na to. Ideální pro případy, kdy si chcete zachovat své soukromí a přitom mít přístup ke všem výhodám podepsané aplikace YouTube.

Až budete chtít, aby YouTube začal znovu zaznamenávat vaši aktivitu, vraťte se zpět na panel Nastavení a deaktivujte pozastavení.





Použijte anonymní režim

Případně můžete v režimu inkognito přeskočit potíže s pozastavením historie vyhledávání nebo sledování. Chcete-li jej zapnout, klepněte na ikonu svého profilu a potom klepněte na položku Zapnout anonymní.

Při použití režimu inkognito se nezaznamená žádná vaše aktivita. YouTube se vůbec nepřipojí k vašemu účtu Google. A to znamená, že nebudete po dobu používání režimu inkognito dostávat žádná doporučení ani mít přístup ke svým odběrům.

Pokud jste obeznámeni s Režim inkognito v Chromu, ten na YouTube funguje úplně stejně.

Také na Guiding Tech
5 musí znát triky YouTube pro výkonné uživatele
Přečtěte si více




YouTube chápe, naštěstí

Nyní víte všechny možné způsoby, jak smazat své vyhledávání na YouTube a sledovat historii na iPhone. Kudos na YouTube za poskytnutí snadného přístupu ke všem těmto ovládacím prvkům. Nezapomeňte však pozastavit vyhledávání a sledovat historii nebo zapnout režim inkognito, abyste zabránili opakování tohoto potíží.

Další: Zjistili jste, že trávíte čas na YouTube příliš mnoho? Stanovte časové limity nebo zcela zablokujte aplikaci pomocí času obrazovky v iOS.