Jak vymazat návrhy vyhledávání na Facebooku na Android

Z odhadovaných 7,6 miliard lidí na Zemi, ohromujících 2,07 miliard jsou aktivní na Facebooku. Není divu, proč se nazývá největší sociální sítí na celém světě. Kromě toho je Facebook skvělý způsob, jak poznat nové lidi a navázat přátele, pokud jich nemáte mnoho.




Vše, co je k dispozici stisknutím tlačítka, samozřejmě po zadání požadovaného jména, samozřejmě. V průměru Facebook vidí až 2 miliardy vyhledávání každý den netřeba říkat, jak Facebook tato data používá, ale vaše historie vyhledávání může odhalit hodně o vašich zvycích na Facebooku, dobrých i špatných.

Pokud jste tomu někdy věnovali pozornost malý widget pro vyhledávání v aplikaci pro Android, musíte si všimnout, že Facebook sleduje, co jste hledali a kdy. Ano, máte pravdu, ode dne, kdy jste svůj účet založili, do dneška je ve vašem účtu veškerá vaše historie vyhledávání. A přemýšleli jste, proč se všechny ty ošklivé návrhy vyhledávání objevují.



Je to nepříjemné, souhlasím s vámi a Bůh vám zakazte, pokud má někdo přístup k vašemu účtu, mohou se také docela zeptat toho, co všechno děláte na Facebooku. Jedním z bezpečných způsobů, jak dělat věci, je proto smazat historii prohlížení a vymazat návrhy vyhledávání na Facebooku. Takto to můžete provést ve 4 jednoduchých krocích.





Vymazat návrhy pro hledání na Facebooku

Widget pro vyhledávání na Facebooku je velmi jednoduchý nástroj, který udržuje informace o tom, co jste v průběhu let prohledali, a při pokusu o opětovné vyhledání jej představuje jako návrh. Ve chvíli, kdy tuto historii vyhledávání vymažete, návrhy vyhledávání nemusejí s tím automaticky zmizet. Chcete-li vymazat historii vyhledávání, postupujte podle těchto kroků.

Krok 1: Otevřete v telefonu aplikaci Facebook a klepněte na vyhledávací lištu. Otevře se nová stránka, na které se zobrazí řada návrhů vyhledávání na základě vašich minulých vyhledávání. Klepněte na tlačítko Upravit v pravém horním rohu stránky.

Krok 2: Jakmile stisknete tlačítko Upravit, zobrazí se vaše historie vyhledávání. Chcete-li smazat celou historii vyhledávání, klepněte na tlačítko Vymazat vyhledávání v levém horním rohu stránky.

Krok 3: Jakmile to uděláte, aplikace vás před smazáním historie potvrdí. Pokračujte klepnutím na potvrzení.

Poznámka: Jakmile smažete svou historii vyhledávání na Facebooku, neexistuje způsob, jak ji přivést zpět, takže si vyberte moudře.

Krok 4: Nyní vaše aplikace na Facebooku nenabízí žádné návrhy vyhledávání a ověřuje, že se můžete podívat na celou historii vyhledávání, a také můžete klepnutím na vyhledávací lištu potvrdit.





Sleduje Facebook vaši polohu?

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení, Facebook nesleduje vaši polohu, alespoň pokud jde o navrhování přátel nebo když vám dává návrhy na vyhledávání. Neměli byste se tedy obávat, že vaše aplikace na vás špionuje.

Aplikace Facebook však přistupuje k vašim údajům o poloze, zejména pokud jde o přihlášení. Taky, Facebook Messenger, který je druhou nejpoužívanější aplikací pro komunikaci po WhatsApp má přístup k vašim osobním údajům, které jsou k dispozici na Facebooku a na vašem telefonním seznamu. Uvidí, s kým jste ve skutečném životě spojeni, a navrhuje, abyste byli také přáteli ve virtuálním světě.

Přečtěte si také: Jak zakázat automatické přehrávání videa v aplikaci Facebook