Facebook Privacy Settings 2018: 9 Tips for Better Experience

Nedávno byl Facebook chycen v jednom z největších porušení dat - The Facebook Cambridge Analytica Scandal. Cambridge Analytica vzal osobní informace uživatelů Facebooku, aby na ně zacílili pomocí personalizovaných politických reklam. Tyto informace byly získány z aplikací třetích stran, ke kterým poskytujeme přístup při jejich registraci.




Díky tomuto skandálu Facebook nedávno spustil vylepšený způsob, jak z vašeho profilu odebrat aplikace třetích stran. Pokryli jsme to spolu s některými dalšími důležitými tipy na ochranu osobních údajů na Facebooku, které by mohly zlepšit vaše obecné Facebook zkušenosti.

Zde je průvodce, který vysvětluje nastavení ochrany osobních údajů na Facebooku v roce 2018.







1. Skrýt vaše osobní údaje

Přebytek všeho je špatný. Také informace. Je na vaší osobní volbě, kolik toho chcete, aby o vás lidé věděli, ale navrhl bych, aby to bylo co nejmenší.

Facebook poskytuje nastavení ochrany osobních údajů. Pokud jste se seznamem přátel spokojeni, můžete své osobní informace ponechat viditelné pouze namísto jejich zveřejnění.

Při vytváření účtu na Facebooku obvykle přidáváme vše, na co se Facebook zeptá. Například kontaktní číslo, práce a vzdělání, členové rodiny, místa, kde jste žili, a dokonce i narozeniny. Samozřejmě je přidání narozenin neškodné, ale někteří lidé jako já nechtějí falešné přání k narozeninám. Napsali jsme článek o jak to vypnout.

Chcete-li skrýt další osobní údaje na Facebooku, zde je uvedeno, co musíte udělat.

Krok 1: Otevřete v počítači Facebook a kliknutím na své jméno v horním panelu přejděte na stránku profilu.

Poznámka: Toto nastavení můžete změnit také z mobilních aplikací Facebooku.

Krok 2: Klikněte na O aplikaci. Na levé straně najdete mnoho nastavení. Ty budou mít dále mnoho dílčích možností. Klikněte na nastavení, které chcete upravit.

Krok 3: Chcete-li upravit dílčí nastavení, přesuňte myš nad nastavení a klepněte na možnost Upravit. Například, pokud chci změnit nastavení v mém rodném městě, posunu myší myší po umístění. Poté klikněte na možnost Upravit.

Moje nastavení polohy je aktuálně nastaveno na Přátelé přátel. Kliknu na něj a přejdu na Přátelé. Nakonec stiskněte tlačítko Uložit změny. Podobně můžete změnit nastavení ochrany osobních údajů.





2. Skrýt příspěvky od ostatních lidí

Při publikování příspěvků na Facebooku vám dává úplnou svobodu hrát s nastavením soukromí. Můžete ukázat své příspěvky některým a skrýt je před ostatními.

Facebook nabízí šest různých způsobů, jak ovládat soukromí. Můžete si vybrat, zda chcete svůj příspěvek ponechat veřejný, omezený na seznam přátel, vyloučit přátele ze seznamu přátel nebo pouze konkrétní přátele. Můžete jej také nastavit na Pouze já nebo vytvořit nový vlastní seznam.

Je zajímavé, že Facebook vám umožňuje změnit nastavení soukromí před a také po publikování příspěvků. Chcete-li změnit nastavení ochrany osobních údajů před zveřejněním příspěvku, klikněte na pole soukromí vedle položky News Feed in Compose Post.

Chcete-li po zveřejnění příspěvku změnit nastavení ochrany osobních údajů, přejděte na tento konkrétní příspěvek a klikněte na ikonu soukromí pod svým jménem. Toto nastavení můžete použít také ke změně soukromí starých příspěvků.





3. Změňte soukromí všech starých příspěvků

Výše uvedená metoda umožňuje změnit nastavení soukromí jednotlivých příspěvků. Co když chcete změnit nastavení soukromí všech vašich starých příspěvků? Naštěstí vám to Facebook také umožňuje.

Pomocí nastavení Omezit staré příspěvky můžete změnit, kdo uvidí vaše staré příspěvky. Je však omezeno pouze na přátele. Pokud povolíte toto nastavení, všechny příspěvky, které sdílíte s přáteli přátel nebo veřejností, se změní na nastavení Přátelé. Tyto příspěvky budou moci zobrazit pouze vaši přátelé.

Chcete-li omezit staré příspěvky, postupujte takto:

Krok 1: Otevřete na svém počítači Facebook a klepněte na malou šipku dolů v pravém horním rohu. Z nabídky vyberte Nastavení.

Krok 2: Na pravé straně klikněte na Soukromí a poté na Limit minulých příspěvků.

Krok 3: Potvrďte klepnutím na tlačítko Limit Minulé příspěvky.





4. Použijte omezený seznam

O této skvělé funkci na Facebooku ví velmi málo lidí. Mluvím o omezeném seznamu. Seznam Omezený umožňuje skrýt vaše příspěvky před lidmi ve vašem seznamu přátel. Po přidání nebudou vaše příspěvky viditelné, pokud nebudou zveřejněny.

Je to tónovaná verze bloku. Vaši přátelé to nikdy nebudou vědět, pokud je přidáte do seznamu Omezený. Můžete také zobrazit jejich profil bez omezení.

Pokud například chcete skrýt své příspěvky před svými rodiči, můžete je přidat do seznamu omezených. Pokud sdílíte veřejný příspěvek, nebudou jim žádné z vašich příspěvků viditelné.

Chcete-li přidat osobu do seznamu omezených, postupujte takto:

Krok 1: Přejděte na profil, který chcete omezit. Umístěte ukazatel myši na přátele a vyberte Přidat do jiného seznamu.

Krok 2: Ze seznamu zvolte Omezeno.





5. Přizpůsobte, jak vás lidé mohou najít a kontaktovat

Facebook také umožňuje přizpůsobit způsob, jakým vás lidé mohou oslovit. Můžete si přizpůsobit, kdo vám může posílat žádosti o přátelství, kdo vás může vyhledat pomocí e-mailové adresy, telefonního čísla atd.

I když to umožňuje ovládat tato nastavení, domnívám se, že možnosti uvedené v každém z nich jsou omezené. Například v části Kdo vám může posílat žádosti o přátelství, máte pouze dvě možnosti - Všichni a Přátelé přátel. Co když nechci dostávat žádosti o přátelství od kohokoli? Facebook tuto možnost neposkytuje.

Ale buďme vděční za to, co máme nyní. Chcete-li tato nastavení soukromí změnit, přejděte na Nastavení Facebooku> Soukromí a upravte je podle svých preferencí.





6. Zakažte lidem zveřejňování na časové ose

Pokud lidé zveřejňují příspěvky náhodné věci na vaší časové ose obtěžuje vás, můžete změnit nastavení ochrany osobních údajů na časové ose Facebook. Pomocí tohoto nastavení v podstatě zavřete dveře své časové osy pro všechny. To znamená, že nikdo z vašeho seznamu přátel nebude moci publikovat na vaší časové ose.

Postupujte takto:

Krok 1: Kliknutím na malou šipku dolů v pravém horním rohu přejděte na Nastavení Facebooku.

Krok 2: Poté klikněte na Časová osa a označování na pravé straně. Stiskněte Upravit vedle možnosti & lsquo; Kdo může zveřejňovat příspěvek na vaší časové ose? & Rsquo; volba.

Krok 3: Klikněte na pole Ochrana osobních údajů a z možností vyberte Pouze já.





7. Přizpůsobte nastavení soukromí vašich příspěvků na zdi

Výše uvedené nastavení umožňuje zabránit lidem v publikování nových příspěvků na časové ose. Někdy však chceme omezit příspěvky, které již byly zveřejněny na naší časové ose.

Facebook poskytuje nastavení soukromí, které vám umožní přizpůsobit nastavení soukromí vašich příspěvků na zdi. Pomocí tohoto nastavení si budou moci vaše nástěnné příspěvky prohlížet pouze oprávněné osoby - staré i nové. Naštěstí na rozdíl od výše uvedeného nastavení máte na výběr několik možností.

Chcete-li tak učinit, přejděte na Nastavení Facebooku> Časová osa a označování. Potom klikněte na Upravit vedle & lsquo; Kdo může vidět, co ostatní zveřejňují na vaší časové ose? & Rsquo; Kliknutím na pole soukromí vyberte požadované nastavení.

Přečtěte si také: Top 13 příběhů na Facebooku s tipy, jak je používat jako profesionál




8. Přizpůsobte nastavení značky

Bez řádné kontroly je označování nepříjemností. Představte si, že vás někdo v hloupé fotografii označí za rušného dne. Dokud značku neodstraníte, poškození je již hotovo. Ale s některými vylepšeními v nastavení ochrany osobních údajů souvisejících se značkami nemusíte čelit takovým rozpakům.

Nejprve si můžete zkontrolovat všechny označené příspěvky, než je zveřejníte. Poté můžete také přizpůsobit, kdo si může prohlížet vaše označené příspěvky. Všechna tato nastavení jsou přístupná z Nastavení> Časová osa a označování.





9. Odebrat přístup k aplikacím třetích stran

Časem jste možná použili Facebook k přihlášení k mnoha webům. I když některé jsou důvěryhodné, jiné nelze důvěřovat. Je to lepší odebrat tyto aplikace z vašeho účtu Facebook.

Postupujte takto:

Krok 1: Otevřete na svém počítači Facebook a přejděte na Nastavení.

Krok 2: Klikněte na Aplikace a weby na pravé straně. Poté vyberte aplikace, které chcete odebrat, a stiskněte tlačítko Odstranit.





Prevence je lepší než léčba

Je lepší přijmout některá preventivní opatření, než litovat později. Použijte výše uvedené tipy pro nastavení soukromí, abyste vylepšili a vylepšili svůj každodenní zážitek z Facebooku.