Facebook uzavřený a tajná skupina vs soukromé: Jaký je rozdíl

Museli jste obdržet a oznámení z Facebooku informuje vás o změnách nastavení ochrany osobních údajů vaší skupiny. Pokud jste měli tajnou nebo uzavřenou skupinu, musíte se ptát, proč je to nyní soukromé? A co znamená soukromá skupina? V tomto příspěvku budou zodpovězeny všechny vaše dotazy týkající se nového nastavení ochrany osobních údajů ve skupině.




Facebook skupiny jsou stále populárnější den co den. Jedná se o mini sociální síť své přítomnosti uvnitř Facebooku. Každá skupina je jiná než druhá. V těchto skupinách můžete najít lidi podobné vám na základě jejich zvyků, umístění, představ a dalších.

Soukromí hraje ve skupině důležitou roli. Zde se dozvíte, jaký je rozdíl mezi stávajícím a novým nastavením ochrany osobních údajů skupiny Facebook.



Pojďme se na to podívat.





Co jsou nová nastavení ochrany osobních údajů ve skupině

Ve snaze zjednodušit nastavení skupiny Facebook nedávno přejmenoval nastavení ochrany osobních údajů skupiny. Dříve existovaly tři nastavení ochrany osobních údajů pro skupiny - veřejné, uzavřené a tajné. Nyní existují pouze dva - veřejné a soukromé. Kromě přejmenování nastavení ochrany soukromí zavedla Facebook nové nastavení viditelnosti. Platí pouze pro soukromé skupiny. V tomto novém nastavení si můžete vybrat mezi viditelným a skrytým.





Co se stane, když Facebook změnil nastavení ochrany osobních údajů

Když se nové změny ochrany soukromí týkají vaší skupiny, Facebook ji automaticky přiřadí správnému nastavení ochrany osobních údajů. To znamená, že pokud by vaše skupina byla veřejná, zůstala by veřejná. Pokud byla vaše skupina uzavřená, stane se soukromou a nastavení viditelnosti je nastaveno na viditelné. Nakonec se tajné skupiny stanou také soukromými. Jejich nastavení viditelnosti však bude skryto.





Stará veřejnost vs. nová veřejná skupina

Pro veřejné skupiny se nic nezměnilo. Všechny jejich možnosti ochrany osobních údajů zůstávají v novém nastavení skupiny pravdivé. To znamená, že kdokoli může najít veřejné skupiny prostřednictvím vyhledávání nebo v novinách. Jejich obsah se neomezuje pouze na členy skupiny. Místo toho to může vidět kdokoli bez účtu Facebook také. Seznam jejich členů je také veřejný a je viditelný pro kohokoli na Facebooku.





Uzavřená a tajná vs. soukromá skupina

Uzavřené i tajné skupiny byly změněny na soukromé skupiny. Musíte se divit, že oba měli dříve různé funkce ochrany osobních údajů. Co se tedy stane se stávajícími nastaveními ochrany osobních údajů, jako je skupinová viditelnost, viditelnost příspěvků a další?

Podobně jako předchozí nastavení ochrany soukromí uzavřených a tajných skupin mají přístup k tomu, co se uvnitř skupiny děje, pouze členům soukromých skupin. To znamená, že pouze ve skupině mohou zveřejňovat příspěvky a zobrazovat další příspěvky.

Věc, která je oddělila, byla viditelnost vyhledávání. Dříve byly při vyhledávání viditelné uzavřené skupiny a před vyhledávání byly skryté tajné skupiny. Nyní, protože oba jsou soukromé, je to nový skrýt nastavení skupiny to dělá ten rozdíl.

Také na Guiding Tech
Jak vytvořit organizovanou skupinu na Facebooku
Přečtěte si více




Rozdíl mezi skrytými a viditelnými skupinami

Pokud je nastavení viditelnosti aktivní, objeví se skupina ve výsledcích vyhledávání pro všechny, včetně nečlenů skupiny. A pokud je skryta, pak ji mohou prohledávat pouze členové skupiny. Ostatní nikde neuvidí skupinu, jako by neexistovala.

Název a popis skupiny bude viditelný pro všechny v případě viditelných skupin. U skrytých skupin to však mohou vidět pouze současní, pozvaní a bývalí členové.





Kdo se může připojit ke skrytým a viditelným skupinám

Kdokoli na Facebooku může požádat o připojení k viditelné skupině. U skrytých skupin to však není možné. Pozvánka musí být odeslána od stávajícího člena skupiny dalším uživatelům Facebooku, aby se k ní mohli připojit. Také bývalí členové skupiny mohou požádat o připojení.





Kdo vidí členy a administrátory skupiny

To závisí jak na soukromí skupiny, tak na její viditelnosti. Pokud je vaše skupina veřejná, mohou všichni členové skupiny a její administrátoři včetně moderátorů vidět všichni.

Pokud je však skupina soukromá, ostatní členové si mohou prohlížet pouze aktuální členové skupiny. V případě viditelných skupin mohou všichni vidět administrátory a moderátory. U skrytých skupin mohou skupinoví administrátoři a moderátoři vidět pouze pozvaní členové a současní členové.





Může být veřejná skupina před výsledky vyhledávání skryta

Ne. Nastavení skupiny skrýt se nevztahují na veřejné skupiny, protože vše o nich je viditelné lidé na Facebooku. Pokud chcete skrýt veřejnou skupinu, musíte ji nejprve převést na soukromou skupinu, jak je ukázáno níže, a poté změnit nastavení viditelnosti.





Jak zkontrolovat soukromí skupiny

Za tímto účelem otevřete skupinu na ploše nebo v mobilních aplikacích. Budeš najděte úroveň soukromí skupiny uvedené pod názvem skupiny.





Jak zkontrolovat, zda je skupina skrytá nebo viditelná

Zde je návod, jak zkontrolovat viditelnost skupiny.

Zobrazit skupinovou viditelnost v mobilních aplikacích

Za tímto účelem otevřete skupinu. Pokud jste členem skupiny, klepněte na název skupiny. V sekci About uvidíte skupinovou viditelnost.

Pokud jste nečlenem, otevřete skupinu a uvidíte její viditelnost v popisu skupiny.

Zobrazit skupinovou viditelnost na PC

Jste-li členem skupiny, klikněte na levé straně skupiny na O aplikaci. skupinová viditelnost se zobrazí v popisu skupiny.

Pro nečleny otevřete skupinu a viditelnost najdete přímo pod popisem skupiny.





Mohou přátelé na Facebooku vidět vaše příspěvky a komentáře v jiných skupinách

Pokud je skupina veřejná, ano, vaši přátelé na Facebooku uvidí vaše komentáře a příspěvky, které v této skupině vytvoříte, i když se ke skupině ještě nepřipojili.

Naopak, vaše příspěvky a komentáře nejsou viditelné pro vaše přátele na Facebooku pro soukromé skupiny (pro skryté i viditelné kategorie), pokud nejsou členy stejné skupiny.

Také na Guiding Tech
#gtexplains
Kliknutím sem zobrazíte naši stránku s články o gtexplainech



Co byste měli mít na paměti při změně skupinového soukromí

Před změnou nastavení ochrany osobních údajů skupiny se o tyto dva body postarejte.

Časový limit pro změnu soukromí skupiny

Nemůžete změnit soukromí skupiny denně ani týdně. Facebook omezuje změnu skupinového soukromí pouze jednou za 28 dní. Pokud jste však náhodně změnili soukromí skupiny, máte na to 24 hodin. Jakmile je časový rámec u konce, budete muset počkat 28 dní, než jej můžete znovu změnit.

Členský limit pro změnu soukromí skupiny

Pokud má vaše skupina méně než 5000 členů, můžete kdykoli změnit soukromí skupiny ze soukromého na veřejné a naopak.

Pokud však má vaše soukromá skupina více než 5 000 členů, nemůžete ji změnit na veřejnost. Budete muset vytvořit novou veřejnou skupinu. Veřejnou skupinu však můžete kdykoli změnit na soukromou, protože neexistují žádná omezení členů.





Jak změnit skupinové soukromí a viditelnost

Nastavení ochrany osobních údajů skupiny lze upravit pomocí skupina admin pouze. Pokud jste administrátor, můžete změnit nastavení ochrany osobních údajů a viditelnosti skupiny.

Změňte soukromí skupiny v mobilních aplikacích

Krok 1: Otevřete skupinu, jejíž nastavení soukromí chcete upravit.

Krok 2: Klepněte na ikonu odznaku v pravém horním rohu a vyberte Nastavení skupiny.

Krok 3: Klepnutím na Soukromí a Skrýt skupinu je upravte.

Změňte soukromí skupiny na ploše

Krok 1: Otevřete skupinu.

Krok 2: Klikněte na tlačítko Více a v nabídce vyberte Upravit nastavení skupiny.

Krok 3: V nastavení přejděte dolů. Naleznete nastavení ochrany osobních údajů a skrytí skupiny. Změňte je podle svých potřeb.





Jsou lidé upozorněni, když změníte nastavení ochrany osobních údajů skupiny

Ano. Pokud změníte z veřejného na soukromé nebo naopak, budou o změně informováni všichni členové skupiny. Pokud však viditelnost skupiny změníte pouze na viditelnou nebo skrytou, Facebook nebude členy skupiny informovat.

Také na Guiding Tech
Facebook Privacy Settings 2018: 9 Tips for Better Experience
Přečtěte si více




Spravujte skupiny jako průvodce

Jak již bylo zmíněno, nemusíte měnit nastavení soukromí ručně. Facebook se o to postará a použije příslušná nastavení. Výzva k nastavení ochrany osobních údajů bude vyžadována pouze při vytváření nové skupiny. V opačném případě si sedněte a užívejte si skupinových funkcí.

Další: Chcete někoho zablokovat na Facebooku? Zjistěte, co se stane, když zablokujete uživatele na Facebooku.