Oznamuje WhatsApp, když pořídíte snímky stavu

Představte si, že procházíte WhatsApp Status vašich kontaktů a uvidíte krásný obraz pláže. Prvním instinktem je chytit snímek obrazovky, ale pak je v zádech mysli nepříjemný pocit - upozorní WhatsApp vlastníka, když pořídíte snímek obrazovky?




Je docela přirozené mít tento pocit, protože WhatsApp Status je odvozen od Instagram Stories (a Snapchat). A nejdéle byl Instagram známý pro své oznámení podnikání. Do srpna 2018, Instagram používá se k upozornění uživatelů kdykoli si někdo vezme screenshot svých příběhů nebo přímých zpráv.

Také na Guiding Tech
Top 10 tipů a triků skupiny WhatsApp, které by měli všichni uživatelé znát
Přečtěte si více




Má to nebo ne?

Oznamuje tedy WhatsApp vlastníkovi, když si lidé dělají snímek obrazovky o svém stavu aka příběhy? Ne. WhatsApp nikoho neinformuje ani vlastníka intimní, když pořídíte snímek obrazovky stavu.



Pravda je, že WhatsApp nikomu neříká, když kontakty na jejich seznamu stahují video ze stavu. Totéž platí pro fotografie ve stavu.

Věřím, že je přijatelné, pokud jste nějakým způsobem součástí tohoto stavu. Pokud tomu tak ale není, pak stahování něčích fotografií a videí bez jejich výslovného souhlasu spadá do komplikovaného území, které lze považovat za neetické nebo dokonce považovat za pronásledování.

Případ popadnutí obrazovky stavu funguje také opačně. Pokud jste nahráli skvělý obrázek a jeden z vašich kontaktů pořídil snímek obrazovky, nebudete o tom informováni. Strašidelné, řekl bych.

Což nás přivádí k další otázce, jak chráníte svůj stav tak, aby nekončil v galerii s náhodnými kontakty?

Naštěstí WhatsApp má několik možností ochrany osobních údajů, které můžete použít k ovládání publika vašeho WhatsApp stavu. A je docela snadné tyto změny aplikovat.

Pro Tip: Věděli jste, že můžete změnit písma vašeho stavu? Jednoduše vyberte text a klepnutím na ikonu T můžete procházet dostupná písma.
Také na Guiding Tech
#Soukromí
Kliknutím sem zobrazíte naši stránku s články o ochraně osobních údajů



Jak povolit status soukromí

Chcete-li zobrazit možnosti ochrany soukromí pro stav, stačí klepnout na tříbodovou nabídku na kartě Stav a vybrat Stav ochrany soukromí. Nyní budete mít tři možnosti:

  • Moje kontakty
  • Moje kontakty kromě ...
  • Sdílejte pouze s ...

Ve výchozím nastavení je vybrána první možnost. Pokud tedy některý z vašich kontaktů má váš číslo bylo uloženo v jejich telefonním seznamu uvidí váš stav. Druhou možností je zablokovat několik konkrétních lidí z prohlížení vašeho stavu. Jednoduše vyberte jejich jména a to je vše.

Třetí z nich je nejlepší volbou a měli byste v ideálním případě jít na tuto. Umožňuje vám povolit několik vašich kontaktů WhatsApp pro vaše příběhy, něco podobného Instagram je blízcí přátelé Vlastnosti. Mohou to být vaši blízcí přátelé nebo rodina, lidé, které znáte a kteří nebudou využívat jednoduché aktualizace stavu.

Stačí vybrat jejich jména. Poté, kdykoli nahrajete stav, budou si jej moci zobrazit pouze ty kontakty v seznamu.

Poznámka: Tyto změny se budou vztahovat pouze na vaše budoucí aktualizace stavu.

Seznam naštěstí není trvalý a můžete jej kdykoli upravit. Kromě toho budou všechny vybrané kontakty zobrazeny v horní části seznamu, což usnadňuje úpravy.

Další skvělá věc je, že WhatsApp neinformuje lidi na druhém konci o jejich přidání nebo odebrání ze seznamu stavů - což by podkopalo celý účel. Jediný rozdíl je v tom, že ty, které jste odebrali, neuvidí vaše nové příběhy (nebo stav).

Věděl jsi: WhatsApp Status má více než 450 milionů uživatelů denně.



Ale co profilové obrázky?

WhatsApp vám znovu neposílá upozornění, když si kontakty vezmou snímek obrazovky profilový obrázek. Neexistuje žádná funkce, která zabrání vašim kontaktům nebo spíše komukoli, aby popadl snímek vašeho profilového obrázku. Smutné, ale pravdivé, alespoň prozatím.

WhatsApp, stejně jako ochrana soukromí ve stavu, nabízí pro vaši profilovou fotku několik možností ochrany osobních údajů. Na rozdíl od stavu soukromí však nezískáváte své publikum. Právě jste dostali tři široké možnosti:

  • Každý
  • Moje kontakty
  • Nikdo

Zdá se, že z těchto tří jsou moje kontakty zde ideální volbou. Váš obrázek zpřístupní pouze kontaktům v telefonu. Takže, i když osoba na druhé straně má vaše číslo, váš profilový obrázek se mu nebude zobrazovat, dokud v telefonu nemáte číslo.

Je tedy na vás, abyste se rozhodli, koho ponechat (a komu ne) ve vašem kontaktním seznamu. Tento zvyk také udrží vaši kontaktní knihu bez zbytečná čísla.

Chcete-li tyto změny provést, klepněte na nabídku se třemi tečkami a klikněte na možnost Účet> Soukromí. Nyní klepněte na Profilovou fotografii a zvolte Moje kontakty.

Také na Guiding Tech
Jak poslat fotografie v plném rozlišení v WhatsApp
Přečtěte si více




Odpovědně nahrávejte a zobrazujte stav

Všichni čas od času všichni vidíme obrázek nebo videoklip, který si přejeme, byl také součástí našeho WhatsApp stavu. V ideálním případě byste měli požádat o souhlas vlastníka, pokud jej plánujete použít jako svůj stav. Ale to je jen v ideálním světě. Ve skutečném světě je preventivní opatření jedinou léčbou.

Vzhledem k tomu, že WhatsApp je tak snadno dostupný, je nejvyšší čas, aby tvůrci přišli s funkcí, která omezí ostatní v popadání snímků obrazovky nebo stahování stavu svých kontaktů. Koneckonců, mateřská společnost WhatsApp Facebook to už udělal v roce 2017.