TikTok vás upozorní, když pořizujete snímky obrazovky?

Pro většinu z nás pořízení snímku obrazovky vypadá docela normálně a neškodně. To je ve většině aplikací, jako je WhatsApp nebo Instagram, docela nekontrolovatelné. To je hrozné, protože ty aplikace neinformují uživatele když někdo vezme snímek obrazovky. Snapchat upozorní, když někdo tajně vyfotí svůj příběh. A totéž se samozřejmě přirozeně rozšířilo i na TikTok.




Koneckonců sdílíte záblesky svého života. Oznamuje TikTok komukoli, když pořídíte snímek obrazovky videa nebo profilu?

No, ne. TikTok o tom nikoho neinformuje. A funguje to obousměrně. Aplikace nebude upozorňovat, když někdo vezme snímek vašeho profilu nebo stáhne vaše videa pro synchronizaci rtů do jejich telefonu.



Pro většinu uživatelů TikTok to nemusí být velký problém, protože aplikace je řízena expozicí, což znamená, že většina uživatelů dává přednost použití veřejných profilů. Tento veřejná povaha TikTok také způsobuje jeden závažný problém - vaše videa jsou také snadno přístupná každému, kdo si ho může stáhnout. Pamatujte si, že se nemusíte obávat jen přátel nebo následovníků.

Poznámka: Stahování videí kohokoli bez jejich výslovného souhlasu spadá pod obtížné území a lze jej považovat za neetické nebo dokonce kvalifikované jako pronásledování.
Také na Guiding Tech
Top 10 tipů a triků TikTok (Musical.ly)
Přečtěte si více




Změna nastavení ochrany osobních údajů v TikTok

Videa, která vytvoříte v TikTok, nejsou určena pouze k tomu, aby byla objevitelná vašimi sledujícími. Kdokoli s přístupem k aplikaci může vyhledávat a stáhněte si tato videa, a pouhý počet instagramových videí na tom samém dokazuje smysl. To je děsivá situace pro někoho, kdo vytváří tato videa pro větší zábavu a nesnaží se jít virově.

Dobrou zprávou je, že TikTok poskytuje několik nastavení ochrany osobních údajů. Jednoduše přejděte na Profil a klepněte na ikonu ve tvaru ozubnice.

Nyní klepněte na Soukromí a bezpečnost> Povolit stahování a vyberte tlačítko Vypnuto. Po klepnutí na Sdílet pak vaši následovníci neuvidí tlačítko Stáhnout.

Tato část obsahuje další důležité nastavení ochrany osobních údajů. Můžete také omezit, kdo reaguje a komentovat vaše videa. Klepněte na první a druhou možnost a vyberte možnost Přátelé místo Všichni.

Špatnou zprávou je, že přepnutí videa na Vypnuto není zcela spolehlivé. Některé aplikace mohou tyto možnosti ochrany osobních údajů přepsat. To znamená, že kdokoli, kdo má přístup k nástroji pro stahování videa a konkrétní adrese URL, se stále může dostat do rukou vašeho videa.

Omezení toho, kdo může vidět vaše parodie, je tedy nejzjevnějším krokem k zabezpečení vašeho účtu TikTok. Tímto se vaše nová nahraná videa skryjí před veřejností a uvidí je pouze vaši sledující. Přirozeně, budete muset vyměnit Likes and Reactions kvůli soukromí. Noví uživatelé budou muset požádat, aby vás následovali, abyste mohli vidět vaše nová nahraná videa.

Chcete-li tyto změny provést, přejděte na stránku Ochrana soukromí a bezpečnost> Soukromý účet a přepněte přepínač do polohy zapnuto.

Chcete-li tyto změny vyzkoušet, můžete nainstalovat aplikaci TikTok Lite a zjistit, jak se váš profil a videa zobrazují ostatním lidem.

Poznámka: Nastavení soukromí nemá vliv na videa, která byla stažena v minulosti. Takže následovníci, kteří to často dělají, budou i nadále dělat totéž navzdory příslušným nastavením soukromí.
Také na Guiding Tech
#Soukromí
Kliknutím sem zobrazíte naši stránku s články o ochraně osobních údajů



Bonusový tip: Digitální blaho

Je samozřejmé, že s aplikacemi jako TikTok je to snadné ztratit přehled o čase. Jen přejeďte prstem nahoru a uvidíte, o čem mluvím. Pokud vášnivý milenec TikTok ve vás obtížně ovládá vaši závislost na této aplikaci, je tu pro vás dobrá zpráva. Aplikace přichází s integrovanou funkcí, která vám pomůže převzít kontrolu nad svým životem zpět.

Tato funkce, pojmenovaná jako digitální pohoda, vám umožňuje omezit využití TikTok na asi dvě hodiny denně.

Chcete-li ji nastavit, přejděte na Nastavení a klepněte na Digitální blaho. Nastavte PIN a přepněte přepínač pro Screen Time Management.

Špatnou zprávou je, že od doby, kdy jste nastavili PIN, to dobře víte. Po opětovném zadání kódu PIN je snadné zasunout a zhroutit králičí díru poté, co jste dosáhli předdefinovaného časového limitu.

Tato funkce je pouze způsob, jak vám připomenout, že jste překročili svůj časový limit, a musíte přejít do skutečného světa.

Věděl jsi: Facebook spustil aplikaci s názvem TikTok Lasso v roce 2018?
Také na Guiding Tech
Jak přidat reakce na videa na TikTok
Přečtěte si více




Prevence je lepší než léčba

S více než 500 milionů měsíčně aktivními uživateli se TikTok rychle stává zábavním centrem. Každý den se k němu připojují tisíce lidí. Je proto nezbytné, aby váš profil a videa TikTok zůstaly v bezpečí.

Přestože TikTok nenabízí mnoho, pokud jde o soukromí a bezpečnost, ujistěte se, že používáte nabízená nastavení. Koneckonců, věci zveřejněné na veřejné platformě se z internetu úplně vymažou. Takže musíte být opatrnější s obsahem, který zveřejníte a kdo si jej může zobrazit všichni.

Další nahoru: Hledáte jazz na svá videa TikTok s několika skvělými efekty a filtry? Zde jsou některé z nejlepších aplikací pro úpravu videa pro chytré telefony Android.