Zakažte aplikaci Outlook.com automatické přihlášení do služby Live Messenger

Outlook.com byl spuštěn s mnoha fanfárami a zdálo se, že to uživatelé oceňují nástupce služby Hotmail, který přišel s čistším a lepším vzhledem. Spousta nových funkcí a změn rozhraní však není bez vlastního podílu nepříjemností - jednou z nich je automatické přihlášení k Live Messenger.




Webový posel, který dokáže integrovat další účty sociálních médií je prostě skvělé, ale pokud se podíváte pozorně na odznak uživatelského profilu v pravém horním rohu, uvidíte, že jsou k dispozici pouze dvě možnosti pro zasílání zpráv. Můžete být pouze dostupní nebo neviditelní, což znamená, že pokud jste přihlášeni k Outlook.com, budete přihlášeni k messengeru, ať se vám to líbí nebo ne.



Neviditelná možnost pro některé může přijít, ale většinou je to velká nepříjemnost. Lidé mi mohou posílat zprávy, že si myslím, že jsem offline, ale budu je stále dostávat uprostřed své práce. Protože jsem neviditelný, nemůžu na zprávy odpovědět a protože nejsem odhlášen, nemohu jim zabránit v objevování.

Nevím, proč to Microsoft vytvořil tímto způsobem, ale dnes vám ukážu, jak můžete automatické přihlášení do služby Live Messenger na webu Outlook.com zakázat.





Zakázání aplikace Outlook.com Messenger

Upravíme hostitelský soubor Windows pro daný úkol a pokud máte nějaké pochybnosti o tom, jak upravit a upravit hostitelský soubor Windows, můžete se podívat na náš článek o blokování určitých webů v počítači.

Krok 1: Otevřete Windows Run box a spusťte příkaz % systemroot% system32 drivers etc hosts.

Krok 2: Ve většině případů se soubor otevře v programu Poznámkový blok, ale pokud se vám otevře dialogové okno, vyberte Poznámkový blok, protože budeme muset soubor upravit. Jen se ujistěte, že máte v počítači administrátorská práva.

Krok 3: Na konec souboru poznámkového bloku přidejte řádek 0.0.0.0 geo.messenger.services.live.com a uložte to. Pokud máte potíže s uložením souboru, spusťte Poznámkový blok s oprávněními správce a zkuste soubor znovu upravit. (v zásadě klepněte pravým tlačítkem myši na Poznámkový blok a klepněte na Spustit jako administrátor)

Tento trik zajistí, že váš prohlížeč messenger nebude schopen dosáhnout serveru, a proto se nebudete připojovat, i když jste přihlášeni k e-mailovému účtu.





Závěr

Zakázání přihlašování do služby Windows Live Messenger nezmění žádný jiný účet pro zasílání zpráv propojený s aplikací Outlook.com. Pokud byste později chtěli použít webový messenger pro Live, musíte jednoduše vymazat tento řádek z hostitelského souboru a znovu jej uložit. Jednoduchý.