11 důvodů, proč musíte vyzkoušet funkci více uživatelů Androidu

V den, kdy bylo vlastnictvím počítače privilegium samo o sobě, lidé sdíleli jeden počítač, kde každý uživatel měl svůj vlastní profil. Po dlouhou dobu podobná funkce v telefonech se systémem Android chyběla, ale v roce 2014 se věci změnily k dobrému Google představil více uživatelů s aktualizací Lollipop pro Android 5.0.




Nyní je tato funkce nedílnou součástí každého telefonu s Androidem a tabletů - což přineslo výhody již dlouho před telefony. Co je tato funkce a jak funguje v systému Android? Zde najdete všechny odpovědi spolu s důvody, proč byste měli tuto funkci začít používat.

Začněme.







Co jsou uživatelské profily pro Android

Profily uživatelů vám umožní sdílet zařízení Android (telefon nebo tablet) s ostatními bez sdílení osobních údajů. Když vytvoříte nový uživatelský profil nebo profil hosta, je to přesně jako vytvoření jiného uživatelského účtu v počítači se systémem Windows. Každý uživatel dostane samostatný prostor propojený s vlastním Účet Google kde mají jiné Domovská obrazovka, aplikace, nastavení, soubory, zprávy a další.

Existují tři typy profilů - správce (majitel telefonu), uživatelé a hosté.





Co je sdíleno a co není

Dávejte pozor na následující věci, protože jsou sdíleny s ostatními:

  • Aktualizace aplikací pro běžné aplikace
  • Příchozí telefonní hovory
  • Využití úložiště
  • Využití dat

Zde jsou věci, které nejsou sdíleny:

  • Soubory (fotografie, videa, hudba atd.)
  • Nainstalované aplikace
  • Data aplikací, jako jsou chaty, historie atd.
  • Oznámení
  • SMS
  • Odinstalace aplikací
  • Kontakty a historie volání

Pokud jste například nainstalovali Netflix do svého vlastního profilu, nebude k dispozici na jiných profilech. Pokud však Netflix nainstaluje i jiný uživatel, budete moci aplikaci aktualizovat. To však neznamená, že vaše historie sledování Netflix bude k dispozici ostatním uživatelům. Stejně tak odinstalace Netflixu z vašeho vlastního profilu neodinstaluje od ostatních uživatelů.

Nyní, když víte něco o uživatelských profilech, je zde 11 důvodů, proč je používat.

Také na Guiding Tech
Top 21 tipů a triků pro Android, které musíte znát
Přečtěte si více




1. Užijte si svůj soukromý prostor

Řekněme, že rádi sledujete kompilační videa TikTok na YouTube. Nyní si představte, kdy váš přítel zkontroluje YouTube ve vašem telefonu, a dostane nejlepší videa TikTok & rsquo; v návrzích. Dostanete náznak. Nepřál bych si takové rozpaky ani pro své nepřátele.

S více uživateli jste uloženi z takových trapných okamžiků pro všechna vaše data (dokumenty, videa, hudbu, chaty atd.), Včetně synchronizovaných dat aplikace, je pro každý profil samostatná.





2. Udržujte svá data v bezpečí

jestli ty mít mladší sourozence nebo děti, obvykle si na váš telefon zvyknou hrát hru nebo sledovat video na YouTube. I když je to v pořádku, ale telefony dnes obsahují důležitá data. Jakékoli náhodné klepnutí způsobí, že ztratíme cenný obsah.

I když Android telefony přicházejí s funkce připnutí aplikace, není to pro ni úplně užitečné, snadno jej opustit a používat jiné aplikace. U více uživatelů však všechna vaše data neobsahují ty malé a nebezpečné ruce, protože nový profil nebude mít přístup k vašim datům.





3. Zamkněte svůj obsah

Jaké by bylo použití více profilů, pokud byste je nemohli zabezpečit? Telefony a tablety se systémem Android nabízejí různé způsoby zamkněte obrazovku například vzor, ​​špendlík a heslo. Každý uživatel si může zvolit jinou metodu odemknutí, aby byla jeho data chráněna před zvědavými očima.





4. Staňte se mým hostem

Profily uživatelů jsou užitečné, když telefon pravidelně používá člen rodiny nebo přítel. A co situace, kdy je třeba telefon krátce sdílet? Setkat profily hostů. Profil hosta je určen pro jednorázové uživatele, kteří telefon chvíli používají, a nemusíte vytvářet další prostor.

Podobně jako uživatelské profily mají i profily hostů samostatný prostor bez přístupu k vašim datům (nainstalované aplikace, fotografie, videa, zprávy atd.).

Profily hostů mají oproti běžným profilům uživatelů několik výhod. Za prvé, dočasně usnadňují jejich mazání a začínají znovu pro nového hosta.

Za druhé, hosté se mohou snadno odstranit, jakmile jsou hotovi pomocí telefonu. Tato funkce může být velmi užitečná, pokud chcete používat něčí telefon na krátkou dobu.





5. Omezte obsah (pouze tablety)

Profily uživatelů i hostů postrádají administrátorskou kontrolu pro kohokoli, kdo používá telefon přes některý z těchto profilů, je zdarma k procházení libovolného webu, instalaci aplikací, zobrazování obsahu pro dospělé atd. Co když chceme omezit použití pouze na několik aplikací nebo deaktivujte procházení dětí? V takových situacích můžete využít omezené profily.

Díky tomu můžete ovládat funkce a obsah, ke kterému má profil přístup. Tato funkce je omezena pouze na rodinu tablet Nexus.

Také na Guiding Tech
# Jak na to / Průvodci
Kliknutím sem zobrazíte naši stránku článků How-to / Guides



6. Nedovolte, aby vás čas zastavil

Uživatelé, kteří nejsou hosty, musí k nastavení svého uživatelského profilu přidat svůj účet Google. Někdy uživatel, pro kterého vytváříme profil, u nás není, takže přidání účtu Google by mohlo být problémem, ale to neznamená, že nemůžete mít připravený profil.

Při vytváření nového uživatele budete dotázáni, zda chcete účet nastavit ihned nebo později. Klepněte na Ne teď. Tímto způsobem bude vytvořen uživatelský profil, ale uživatel jej může nastavit později.





7. Snadné přepínání profilů

Kdykoli a osoba požádá o váš telefon, nemusíte se kopat do nastavení a přepínat profily, abyste to mohli rychle udělat přímo z jakékoli obrazovky nebo dokonce zamknout obrazovku.

Chcete-li to provést z libovolné obrazovky, přejeďte prstem dolů shora a otevřete panel oznámení. Zde klepněte na malou ikonu uživatele a vyberte jiný uživatelský profil.

Chcete-li přepnout profily z obrazovky zámku, klepněte na ikonu uživatele, která se obvykle nachází v pravém horním rohu.





8. Přidat uživatele z uzamčené obrazovky

Nejenže můžete přepínat mezi profily z obrazovky uzamčení, ale můžete také přidávat uživatele přímo z této obrazovky.

Proto musíte nejprve povolit nastavení Přidat uživatele z obrazovky zámku. Místo nastavení se může lišit. Na některých zařízeních je k dispozici v části Nastavení> Zabezpečení a umístění> Předvolby uzamčení obrazovky a na jiných najdete pod položkou Nastavení> Uživatelé.





9. Zobrazit kvótu úložiště a dat

I když profily mají svůj vlastní individuální prostor, sdílejí stejné úložiště zařízení. Pokud má vaše zařízení 6 GB volného místa a přidáte 1GB film, celkový dostupný prostor pro všechny uživatele se zmenší na 5 GB.

Nyní, pokud váš zařízení má nedostatek paměti, mohlo by se zdát, že by bylo matoucím úkolem zjistit, kdo vlastníka zabírá maximum paměti. To však není případ, který by uživatelé mohli snadno zkontrolovat, kolik místa zabírají ostatní uživatelé. Chcete-li to provést, přejděte na Nastavení> Úložiště. Podrobnosti z různých profilů najdete v části Ostatní uživatelé.

Podobně můžete zkontrolovat využití Wi-Fi a mobilních dat ostatních uživatelů v části Nastavení> Využití dat.

Poznámka: Uživatelé mohou kontrolovat pouze velikost úložiště, nikoli skutečný obsah.



10. Omezte volání a SMS

Ve výchozím nastavení mohou uživatelské profily přijímat pouze hovory. Nejsou schopni volat a odesílat ani přijímat SMS. Jakákoli textová zpráva přijatá při přihlášení jiného profilu se zobrazí majiteli telefonu, když se přihlásí. Pokud však majitel telefonu chce, může povolit telefonní hovory a SMS pro každý uživatelský profil zvlášť.

Za tímto účelem přejděte na Nastavení> Uživatelé. Klepněte na ikonu ozubeného kola vedle uživatelského jména. Poté zapněte přepínač Zapnout telefonní hovory a SMS.

Také na Guiding Tech
Jak oddělit hlasitost vyzvánění a oznámení v systému Android
Přečtěte si více




11. Správce má nejvyšší moc

Uživatelé a profily hostů nemohou vytvářet ani přidávat uživatele. Síla spočívá výhradně na majiteli telefonu. Nemusíte se tedy starat o to, že uživatel vytvoří nový profil.





Co je úlovek?

Jak je zřejmé, každý profil zabírá samostatný prostor pro aplikace i soubory. To povede více uživatelů méně úložného prostoru, což zase ovlivňuje výkon zařízení. Kromě toho všechny profily současně běží na pozadí, což má vliv na celkový výkon zařízení. Proto buďte opatrní a neztrácejte se s vytvářením více profilů.

Další nahoru: Láska pomocí gest? Zkontrolujte těchto 5 skrytých gest v systému Android.